Dagboek juli 2010

 

3  juli

 

En weer is er een maand voorbij gevlogen, wat gaat de tijd toch snel.

Afgelopen week was een heel warme, met dagen van boven de 30 °.

De katten lagen voor pampus en waren niet vooruit te branden en dat kon wel eens tot gevolg hebben dat Angel een krolsheid over gaat slaan. Ik had verwacht dat ze deze week wel zou komen. Ze was misschien iets aanhaliger maar het lijkt erop dat ze het ligt "weg te slapen" . Veel te warm om je druk te maken en geef haar eens ongelijk! Maar ja, wel jammer, op deze manier gaat onze hele tijdsplanning de mist in.

 

10 juli

 

Na een paar ietwat koelere dagen zitten we nu weer dagelijks boven de 30°. En hitte of niet, gisteren lag Angel er ineens zo bij...

 

 

Ojee, zou het er dan toch aankomen, maar niet morgen hoop ik....Morgen kan echt niet hoor... Voetbal finale WK .

 

Vorig jaar lente/zomer schreef ik onder een reeks familie portretjes:

"We missen nog een link in deze rij en dat is zuma's zoon Elvis. Misschien moet ik toch eens rond gaan vragen hoe ik daar contact mee kan krijgen".

 

Wat scherts mijn verbazing toen ik een herplaatsbare Somali zag staan op Marktplaats met de naam Elvis.... Het zal toch niet hè....De leeftijd klopte en op de foto dacht ik familie trekjes te herkennen.Toch maar even gebeld en jawel!

Jullie weten dat ik het fijn vind om contact te onderhouden met kittens die hier zijn geboren maar in het geval van Zuma lag dat anders. Hij gaf een buitendekking, de kittens werden geboren in een andere cattery en gingen ergens anders wonen. Daarmee raakte de zoon van Zuma uit ons zicht.

 

Inmiddels heeft Elvis een fijn nieuw tehuis gevonden

en heeft een eigen fotopagina op deze website gekregen. Klik hier.

 

31 juli

 

Het is er uiteindelijk toch van gekomen... Vorig weekend werd Angel krols.

Zondag hebben we de lange reis naar Duitsland ondernomen en haar samengebracht met haar mooie sorrel Somali lover. Van de schrik was ze meteen niet meer krols. Angel is thuis erg op zichzelf en nu werd ze pardoes in een kamer gezet met een wildvreemde jonge, overenthousiaste kater. Neurotisch als ik ben was ik hier niet gerust op. Dit alles speelde zich af in een cattery waar ik het volste vertrouwen in heb, bij lieve mensen met veel kattenervaring en ik had me dan ook niet ongerust hoeven maken. Elke dag telefonisch contact leerde dat ze weer krols werd, het goed ging samen en ze verschillende keren werd gedekt.

 

Gisteren hebben we haar opgehaald en drie uur lang toonde ze behoorlijk luidruchtig haar ongenoegen en pas de laatste 10 km hield ze haar mond....Ik verwachte dat ze thuis van vermoeidheid wel in zou storten maar nee hoor, ik zat er helemaal naast. Ze wandelde door het huis alsof ze nooit was weggeweest, een hapje eten tussendoor en aldoende deelde ze knuffels uit, heel veel knuffels, ze vrat me bijna op. Zo aandoenlijk. Dat ik zelf daarna enorm naar "kater" rook nam ik graag op de koop toe.

Na een normale nachtrust was ze vanmorgen heerlijk relaxt, heeft wat door de tuin gesjouwd en een paar uur in de ren/schuur liggen slapen.

De confrontatie met Zuma verliep als verwacht; even neuzen, daarna dook hij meteen onder haar staart wat hij met een paar zachte maar niets aan duidelijkheid overlatende tikjes op z'n kop moest bekopen. Onverstoorbaar als hij is, werd de aandacht direct verlegt naar de vraag om eten.

Ayasha is danig in verwarring gebracht door alle vreemde geursporen in huis. Ze sluipt rond met grote ogen en is erg op haar hoede. Kan me er wel wat bij voorstellen want de katergeur is niet mis te verstaan. Nadat Angel vijf dagen in één vertrek heeft gebivakkeerd met een sproeiende kater ruikt ze nou niet bepaald naar viooltjes.

 

En zo breken er weer spannende tijden aan.....

 

Voordat we Angel oppikte maakten we nog een pitstop bij haar sorrel dochter Bonita (Bibi) uit het eerste nestje. We hadden al zo lang beloofd "als we in de buurt zijn komen we een keertje langs". Het lag op de route en dan is het maar wat leuk als je zulke contacten hebt.

Voor de foto's en het verslagje van dit bezoek:  Klik hier

 

 

 
 
 

Terug naar dagboek juni 2010

Door naar dagboek augustus