Dagboek april 2011

 

Afgelopen zondag stonden we met de info kraam van Aby2000 op de show van Saint Pro Cat in Gorinchem. We hebben hier weer geprobeerd de rassen Abessijn en Somali te promoten en zelfs Dakotah was hierbij een beetje aanwezig want hij staat op een van de promotie posters.

 

 

Royal Canin had een leuke beurs aanbieding: bij aankoop van twee zakjes brokken een anti schrok bak cadeau. Leek me ideaal voor onze schrokop Zuma. Hij "slurpt" altijd alles zo snel naar binnen dat hij nauwelijks iets proeft en niet voelt wanneer hij verzadigd is. En ik moet zeggen het werkt!

Denk wel dat het een  beetje frustrerend is want hij moet hierbij best

veel moeite doen en is lang bezig om brokje voor brokje uit het doolhof te hengelen.

 

 

 

Op elke kattenshow kom ik altijd wel in de verleiding om iets voor onze kattenkinders te kopen. Vorige keer kwam ik thuis met een puzzel.

Deze vereist iets meer denkwerk van het dier maar heeft hetzelfde doel als het bakje hierboven. Helaas zijn de gleuven aan de onderkant te groot voor 'n kattenbrok en vallen ze er doorheen maar met een wat groter kattensnoepje werkt het wel. Dus de puzzel wordt ingezet tegen verveling en als beloning.

Onder de witte bakjes verstop je iets lekkers en deze moeten in een bepaalde volgorde verschoven worden om ze eruit te kunnen wippen om bij het lekkers te kunnen.

Dit soort voerpuzzels is eigenlijk ontworpen voor honden en niet elk kattenras is slim genoeg om het systeem te kraken maar ja, Somali en Abessijn zijn nu eenmaal niet zomaar een ras......

 

 
 

24 april

 

 

 
 

relaxte paasdagen

 

Er zijn foto's geplaatst van Dakotah; Klik hier

De eerste lente/zomer foto's bij ons thuis staan ook weer in de gallery

Pagina's van Bonita (Bibi) zijn ook weer bijgewerkt;  Klik hier

 
 
 

Terug naar dagboek maart 2011

Door naar november 2011