Uitgebreide fotoserie van het C nestje zie : "Gallery kittens" in het menu

 
 

Dagboek augustus 2008

 

2 augustus

 

Omdat er nog niet het juiste personeel voor Choula is gevonden, genieten wij nog even van haar gezellige aanwezigheid. Ze is graag in de buurt van mensen en heeft zich ontpopt tot 'n enorme babbelkous. Alles wat ze doet gaat gepaard met kirrende geluidjes en als ze iemand (kat of mens) kwijt is roep ze luidkeels. Ze geeft ook antwoord als je tegen haar praat en zo ontstaan er hele gesprekken!

 

Zuma is haar grote vriend en over een weer geven ze elkaar poetsbeurten.

 

Choula weegt twee kilo wat met haar leeftijd van 18 weken, voor een poes best wel stevig is te noemen en je kunt nauwelijks meer spreken van een kitten.

CloŽ blijft lelijk doen tegen Choula en helaas is Ayasha nog steeds niet de oude, dus het blijft hier schipperen om de vrede te bewaren.

Omdat we graag elke kat voldoende aandacht geven, hebben we er de handen aan vol zolang niet alle katten bij elkaar kunnen.

 

8 augustus

 
Tussen de buien door is het soms best aardig weer en dan probeer ik het achtertuintje op orde te brengen, uiteraard met behulp van de katten. Normaal gesproken springen ze achter vlinders aan om ze vervolgens op te peuzelen. Deze keer was het echter een beetje vreemd exemplaar; half vlinder, half rups. Vleugels, maar nog niet kunnen vliegen, wel lopen op heel veel pootjes. De katten bekeken het argwanend en er was niemand die er ook maar 'n pootje naar uit stak. Volgens mij vonden ze het een beetje eng, vraag me niet waarom.
 

 

De foto's zijn tegenwoordig niet echt vernieuwend meer maar ik kon het toch niet laten om een zomer pagina van de volwassen katten te openen in de foto gallery.

Ook van Bonita (Bibi) mochten we weer mooie plaatjes ontvangen.

 

20 augustus

Ik heb de laatste tijd last van een "writersblock". Het schrijven wil gewoon niet meer, vandaar ook de wat langere pauze.

Tijd lijkt ook steeds sneller te gaan naar mate je ouder wordt Ondanks dat hou ik blijkbaar toch een trouwe schare fans want afgelopen maand waren er maar vijf bezoekers minder dan op het hoogtepunt, wat meestal ligt rond de geboorte van een nestje. Ondanks de karige berichtgeving rijgen de dagen zich aaneen met als middelpunt de katten.

 

Vorige week de moeilijke beslissing genomen om Ayasha "te laten helpen".

Ik heb nadien een flink potje zitten janken met m'n neus in haar zachte vachtje.

Een jonge poes, pas drie jaar oud, zo mooi van kleur en type, vreselijk lief en pas ťťn nestje op de wereld gebracht.....

 

Er is weer een update van Chinook en Chiqala.

 

 

30 augustus

Ayasha was vrij snel van de ingreep hersteld en de onrust brengende hormoontjes verdwijnen langazaam uit haar lijfje.

Ik heb me lang schuldig gevoeld over de sterilisatie, erg spijtig en verdrietig ook. Al hadden we van te voren geweten wat het effect was van zwangerschap, geboorte en opvoeding van de kittens dan hadden we haar nooit moeder laten worden. Maar ja "achteraf dempt men de put...."

Ik denk wel dat ze redelijk gelukkig is nu. Ze scharrelt over de bovenverdieping waar ze soms in het klimrek hangt, ligt te zonnen in de vensterbank, mij gezelschap houdt tijdens het poetsen of strijken en ligt te rollen over het toetsenbord, wanneer ik aan de computer (probeer) te werken.

 

De vrolijke spontane meid van weleer is ze echter nog lang niet. Elke dag gaat ze een tijdje naar beneden meestal samen met Zuma in de woonkamer. Eerst gaan ze even neuzen daarna laat ze merken dat ze geen zin heeft in verdere activiteiten. Ze staart wat uit het raam naar de andere katten in de tuin en gaat liggen slapen of geeft aan dat ze naar boven wil, naar de veiligheid van de slaapkamer.

 

Het is tijd dat we haar gaan herintroduceren in de groep en daar zie ik nogal tegenop, want hoe zullen de andere meiden reageren op haar en hoe angstig is ze zelf naar de andere katten toe?

 

Ayasha voelt zich boven betrekkelijk veilig en Choula is helemaal in de groep beneden geÔntegreerd. Angeni heeft de grootste lol met nichtje Choula, ze spelen, stoeien en rennen samen heel wat af. Choula is een echte gangmaker en kan de grote katten behoorlijk opjagen. CloŽ moet er nog steeds niet veel van hebben en laat door blazen merken dat ze uit de buurt moet blijven, maar die kleine brutale opdonder laat zich daardoor niet uit het veld slaan.

 

Door alle hectiek is de zomer grotendeels langs me heen gegaan, maar de laatste twee

dagen is het zowaar prettig toeven in de tuin. Om de katten te plezieren hebben we het succesnummer "fontein improvisatie" nieuw leven ingeblazen.

 

waterpret voor Zuma, Choula en Angeni

 
Met haar vijf maanden is Choula welliswaar geen baby meer maar tot 10 maanden spreekt men nog steeds van Kittens. Daarom in het kittenalbum vandaag wat nieuwe foto's van haar geplaatst.

Op een showspecial zou ze ongetwijfeld worden verkozen tot het poesje met de mooiste laarsjes en de mooiste staart. Als ze langzaam loopt lijkt het een vossenstaart, maar zit de vaart erin dan zie vaak nog maar net een grote sierlijke pluim wegschieten en zou je bijna denken dat we hier eekhoorns in de tuin hebben.

 

 
 
 
 
 

Terug naar dagboek juli 2008

Door naar september 2008