Dagboek augustus 2009

 

9 augustus

 

Wegens ziekte en overlijden in de familie hebben we een paar moeilijke weken achter de rug. Maar altijd zijn daar dan de katten om je troosten. Onvoorwaardelijk stellen zij hun vacht beschikbaar om in uit te huilen en alsof ze voelen dat je een extra knuffel wel kunt gebruiken worden er meer dan ooit kopstootjes en likjes in je gezicht uitgedeeld. Ze doen je beseffen dat het leven gewoon doorgaat en je daar dan ook van moet genieten.

 

Toen ik dit konijnenhuisje zag staan dacht ik meteen 'dit is nou echt iets voor Zuma'. En zie....

 

Grote Zuma is helemaal happy met z'n recreatiewoning

 

Het eten voor de katten wordt geserveerd in de keuken maar vanavond haalde meneer z'n neus er voor op en bleef maar doorzeuren.

Nou kan het geen kwaad eens een maaltijd over te slaan want hij is dik genoeg maar hij probeerde ons echt iets duidelijk te maken, maar wat....Henk dacht wel te weten wat hij bedoelde en na plaatsing van z'n voerbakje bij de ingang van z'n nieuwe buitenhuis werd alles alsnog met smaak naar binnen gewerkt. Het moet ook niet gekker worden!

01.00 uur

Nou het kan dus wel degelijk nog gekker...Vanavond besloot Zuma dat hij de nacht door wilde brengen in z'n nieuwe buitenhuis. Hij kroop er snel in en keek me vanuit het deurgat aan met een blik van "mij krijg je hier niet meer uit".

Wat hij nog niet wist is dat het dak eenvoudig omhoog is te liften en ik hem er zo met het grootste gemak uit kon vissen. ah..., het gebeurd niet vaak, maar nu was ik hem toch een keer te slim af.

 

30 augustus

 

 

De kattenren is dan eindelijk toch geplaatst!

Vanaf de eerste dag vonden de katten het leuk en ze lijken zich er heel veilig in te voelen. Ook al staat de deur nog steeds open, ze brengen er al veel tijd in door.We zijn druk bezig geweest met het creŽren van allerlei klimdingen en comfortabele hangplekken. Alleen is nu het wachten op iemand die een gat gaat boren in de muur tussen ren en schuur zodat er een vrije doorloop ontstaat naar binnen. Zodra dat geregeld is kunnen we met een gerust hart een dagje op stap zonder medelijden te hebben dat de kids de hele dag verplicht binnen moeten zitten.

Want weer of geen weer, ze zijn heel graag buiten en omdat de ren gedeeltelijk is overkapt hebben ze ontdekt dat ze heerlijk buiten naar de regen kunnen kijken zonder direct nat te worden. Kortom everybody's happy.

 

Om een beetje een indruk te krijgen heb ik aardig wat grotere foto's gemaakt en in de gallery geplaatst.  KLIK HIER

 

 

 

 
 

Terug naar dagboek juli 2009

Door naar september 2009