Dagboek augustus 2010

 

4 augustus

 

Als alles goed is verlopen zou Angel nu een week zwanger kunnen zijn. Om zekerheid te krijgen moeten we nog minimaal twee of misschien wel drie weken geduld opbrengen...... Ze eet goed, slaapt goed en poets regelmatig haar vachtje zodat langzamerhand de katergeur aan het verdwijnen is.

 

De uitgerekende bevallings datum is rond 30 september.

 

 

Er zijn weer nieuwe foto's in de (zomer) gallery. Klik hier

 

10 augustus

 

Er zijn nog geen nieuwe ontwikkelingen. Angel zou nu twee weken zwanger kunnen zijn maar ik heb nog geen concrete aanwijzingen. Misschien slaapt ze iets meer...Het liefst ligt ze in het overdekte gedeelte van de ren of bij slechte weersomstandigheden op bed.

's Nachts gaat ze met ons mee naar boven. Ze begint dan ergens aan het voeteneinde maar in de loop van nacht verhuist ze naar de hangmat in de klimpaal maar 's morgens vroeg vind ik haar ook wel eens als een drolletje op het logeerbed.

Ik heb dan ook alleen wat saaie slaapkiekjes voor jullie.

 

 

 

18 augustus

 

Ruim drie weken "onderweg" en ik ben ik er nu van overtuigt dat Angel zwanger is. Tepels zijn al prominent aanwezig en wanneer ze niet slaapt zeurt ze om eten, eten en nog meer eten....

Ik krijg zelf al last van "nesteldrang", tja het moet niet gekker worden! Maar het is zo vreselijk leuk om aan de voorbereidingen te beginnen. Er is nog tijd genoeg maar ik begin toch stiekem al rond te kijken naar nieuwe speeltjes, kussentjes e.d. om de bevallingskist op te fleuren.

 

 

26 augustus

 

Er vallen grote hoeveelheden regen en Angel verblijft het liefs op de bovenverdieping. Tussen de buien door probeer ik haar wel te stimuleren om toch even naar buiten te gaan want een beetje beweging en frisse lucht is alleen maar gezond. Ze eet niet, nee ze vreet..... drie maal per nacht maakt ze me wakker, "poes kroelen, poes eten"......

 

Ik moet daarbij weer denken aan een leuke animatie op You tube. Voor degene die niet bekend is met "Simons cat" raad ik aan om via onderstaande link een kijkje te nemen. Is super grappig en zeker herkenbaar voor elke kattengek.

 

klik op het plaatje om naar het filmpje  te gaan!

 

De dagboeken op deze site raadpleeg ik zelf regelmatig om te vergelijken hoe het ook alweer ging de eerste keer toen Angel zwanger was (B nest april/mei 2007) De nachtelijke onderbrekingen waren er toen ook en het grootste verschil met toen is dat ze nu heel graag over haar buik geaaid wil worden. Paar maal per dag gaat ze op haar rug liggen, pakt je hand beet met een voorpoot en maakt duidelijk dat een stevige massage gewenst is. Oogjes dicht en tevreden geluidjes zijn het resultaat, maar haal het niet in je hoofd te vroeg te stoppen; "hierrrr met die hand en een beetje doorgaan graag" .... nou met liefde hoor...Is toch genieten zo.....

 

29 augustus

 

Gisteren zomaar een droge dag die we invulden met het verbouwen van de werpkist en kittenkooi. Omdat we tot nu toe alleen maar zomer nestje kregen maar nu een herfst/winter nestje verwachten is het zaak om alles wat knusser, warmer en tochvrij te maken. 

Het hele spulletje is nu voorzien van een frame aan de onderkant om het optrekken van koude en tocht te reduceren en aan de zijkant komt plexiglas. Voor de gezelligheid en comfort een krappaaltje met hangmatje, en van een fleurige lap stof van de markt heb ik heerlijke warme/zachte met fiberfill gevulde "boxkleden " gemaakt. Kortom; de prinsen en prinsesje van onze queen kunnen straks in een paleisje opgroeien. Geen klus zonder kattenhulp en terwijl de zwangere dame in kwestie gewoon door bleef maffen kregen we assistentie van Ayasha.

 

 

rollen in stof en zaagsel...

 

maar soms kun je eventjes geen hulp gebruiken.....

 

Best wel zonde, maar vlinders hebben in onze tuin weinig kans van overleven. Dit gaat ook op voor de springhanen maar eerlijk gezegd vind ik dat minder erg....

 

 
 
 

Terug naar dagboek juli 2010

Door naar dagboek september