Dagboek december 2009

 

7 december

 

Het eind van het jaar komt weer in zicht en daarmee ook de "feestdagen".

Het lukt me echter nog niet om in de juiste stemming te komen. December is per definitie een maand om terug te blikken en de conclusie is dat doelstellingen niet werden gehaald, er veel zorg en verdriet was rond de gezondheid en verlies van familie/vrienden en Zuma kreeg te horen dat hij Patella Luxatie heeft aan beide achterpoten.

Misschien zou het wel helpen als het nu echt ging winteren met een mooi pak sneeuw, maar het optuigen van de kerstboom  komend weekend zal er zeker ook toe gaan bij dragen om in "the mood" te komen. Daarna ga ik m'n zegeningen tellen.

 

 

13 december

 

Het lijkt nog zo kort geleden dat de kerstballen in de doos naar zolder verhuisden, en nu hangen ze al weer - chocolade bruin en goud - te glimmen in een verse boom.

Dit jaar met één wit accent. Een witte roos ter nagedachtenis aan Cloë. Vorige jaar rond deze tijd moet ze al ziek geweest zijn en twee dagen voor kerst overleed ze geheel onverwacht.

 

21 december

 

Het gewenste pak sneeuw hebben we gekregen en mede door de heerlijk geurende kerstboom en de vele kerstwensen zit de winter/kerst sfeer er dan toch in. De verlichting in de voor en achtertuin schijnt diffuus tussen de takken van de coniferen en het geheel doet sprookjesachtig aan. Dit is genieten mits je de weg niet op hoeft natuurlijk.

 

De katten vinden de witte wonderen wereld helemaal super. Zuma was de hele dag aan het ravotten in de eerste laag sneeuw maar de dagen erna toen het pak steeds dikker werd merkte ik dat hij meer begon te schudden met z'n achterpoten en het niet fijn meer vond. Hij voelt zich prima in z'n vel zitten, daar twijfel ik niet aan, wat mede is te danken aan de medicatie (Metacam) en het feit dat hij flink is afgevallen. Maar ik ben bang dat z'n knieën er toch niet beter op zijn geworden.

Ayasha is zoals verwacht weer de grootste drukteschopper in de sneeuw en Angeni doet haar dagelijkse rondje en dat is van vrij korte duur. Daarna ligt ze te smelten boven de verwarming. Ayasha presteerde het zelfs nog om 's nachts om half twee door de sneeuw te banjeren. Dat het vrouwtje smekend in het deurgat stond omdat ze onderhand wel eens naar bed wilde had ze geen boodschap aan!

 

                   geen tijd...

sfeertje....

   

 

Ook in de ren ligt veel sneeuw en zelfs het overdekte gedeelte blijft op de grond niet helemaal droog, maar in de wat hogere regionen is nog wel een plekje te vinden om even uit te rusten van alle actie.

 

Op deze foto is goed te zien dat Zuma

Angel heeft koude voetjes...

z'n figuur weer terug krijgt

 
 
 

De uitgebreide fotoserie "Katten in de sneeuw"  staat in de gallery

 
 

 
 

28 december

 

De kerstdagen zijn weer achter de rug en de sneeuwpret ook en nu komen er "knallende" dagen aan. Helaas heeft dit woord voor de katten een negatieve klank. De eerste onverlaten hebben ons de afgelopen dagen al steil overeind doen zitten op de bank toen ze het nodig vonden om een bom in put of container tot ontploffing te laten komen.

Vooral Zuma heeft het er elk jaar weer moeilijk mee. Dit jaar proberen we andere pillen uit om de angst te verminderen. Ze zijn op natuurlijke basis en bevatten veelal de extracten van de plantjes die in onze kattenren groeien zoals hop en rozemarijn. Het is geen wondermiddel en het laatste wat we willen is de katten drogeren maar een beetje hulp kunnen ze wel gebruiken om zich wat relaxter te voelen. Het grote voordeel is dat ze het ook nog zonder morren opeten wanneer we het aanbieden verstop in de multi vitamine crème van Gimpet. De Feliway zit ook weer in het stopcontact en zo hopen we toch een ontspannen sfeer te creeëren.

 

Pas de laatste jaren besef ik wat wij voorheen met ons geknal de huisdieren van de (vroegere buren) hebben aangedaan. Daarom doen we er ook niet moeilijk over, het hoort nu eenmaal bij de jaarwisseling maar wat zal ik blij zijn als het weer achter de rug is!

 

31 december

 

20.00 uur

De laatste dag van het jaar...de hele dag door geknal om ons heen en Zuma was zodanig in de stress dat hij al vrij snel naar boven vertrok en zich verschanste onder het dekbed. Het lijkt erop dat de pilletjes van Beaphar bij hem niet echt helpen. Daarom maar weer de natuurlijke "relax"  pillen van Sanal  opgezocht maar daar komt hij z'n bed nu echt niet meer voor uit. Angel is gewent (anticonceptie) pillen te slikken en heeft er dus geen probleem mee en ik moet zeggen het meisje ligt er ontspannen bij.

 

De katten zijn voorzien van alle gemakken en veel meer kunnen we er ook even niet aan doen, dus ik ga zelf maar eens genieten van een oliebol en drankje.

Rest mij nog iedereen een heel gezellige jaarwisseling toe te wensen en morgen gezond weer op!

 
 

 
 
 

Terug naar dagboek november

Door naar januari 2010