Uitgebreide fotoserie van het D nestje zie : "Gallery kittens" in het menu

 
 

Dagboek februari 2011

 

Zondag 6 februari

 

Het was een hectische week. We hadden de leden vergadering van de Aby2000, en de voorbereidingen voor de nieuw KattenKronkel zijn in volle gang.

 

Uit het niets ook ineens meer belangstelling voor Dakotah. E-mails en belletjes met de vraag  "is hij nog vrij en wat kost het".

Maar gelukkig ook serieuze mensen, die we hebben uitgenodigd om kennis te komen maken en het lijkt er op dat het gouden mandje gevonden is.

Z'n moeder geeft regelmatig aan dat het tijd is om afstand te nemen. Soms mag hij nog bij haar sabbelen en wassen ze elkaars oren maar soms kan ze ook flink blazen en grommen wanneer ze met rust gelaten wil worden.

Nu moeten wij dat zelf ook nog gaan doen "los laten". Het zal niet meevallen want we genieten enorm van zijn gezellige aanwezigheid.

 

Stormachtig weer met lenteachtige temperaturen. Met gevolg dat de katten ietwat van slag zijn. Zuma staat regelmatig te jodelen in de tuin en vergeet daarbij dat hij allang een "je weet wel kater" is en hij kan het niet laten Ayasha te bespringen, die hem behoorlijk uitdaagt maar als puntje bij paaltje komt gaat blazen om hem vervolgens een paar flinke meppen om de oren te geven.

Angel is aan aan "de pil"  maar ligt soms te rollen en te purren alsof ze krols is. En zelfs de kleine Dakotah staat met z'n wangetjes, maar ook met z'n achterwerk overal tegen aan te wrijven om z'n persoonlijke geur af te zetten. Ik heb dan ook het gevoel dat de hormonen door het huis gieren. Tijd om maatregelen te nemen.

 

Om escalatie te voorkomen zetten we de katten met regelmaat even apart en eigenlijk vinden ze dat geloof ik wel prettig. Het is tevens een mooie gelegenheid om elke kat even wat meer persoonlijke aandacht en knuffels te geven.

 

Voor Dakotah is het morgen een zware dag want dan gaan we naar de "witjas" vanwaar hij een paar gram lichter terug zal komen.

 

 

8 februari

 

De castratie van Dakotah is  probleemloos verlopen.

Ok, hij keek wel een beetje zielig maar na een middagje op schoot de narcose te hebben weg geslapen werd hij spinnend wakker met een razende honger. Na een flinke vleesmaaltijd keek hij weer fris uit de ogen en had energie te over. 's Avonds was hij weer druk in de weer met allerlei speeltjes en trok een sprintje door het huis.

Vanmorgen roetsjte hij weer de klimpaal op en af alsof er niets aan de hand was.

Geweldig hoor, die flexibiliteit van die jonge dieren en de complimenten aan onze dierenarts voor de juiste dosering van de narcose.

 

Met een zonnetje erbij was het ook weer goed toeven in de tuin.

 

 

Nog een dag of tien mogen we genieten van dit heerlijke ondernemende kitten en dan gaan we hem wegbrengen naar z'n nieuwe gezin. Voor die tijd hoop ik binnenshuis nog een paar statieportretjes te kunnen maken want de buitenspeel foto's zijn niet echt geweldig van kwaliteit. Om dit te verbloemen heb ik de kiekjes flink moeten verkleinen.

 

 
 

15 februari

 

In de kittengallery staan weer een paar mooie foto's van Dakotah

 

Vorige week hadden we weer "preventiedag" en voor de eerste keer deed Kotah ook mee met de volwassen katten. Ze kregen allemaal Advocate druppels in de nek, iets wat ze geen van allen leuk vinden omdat het behoorlijk stinkt. Voordeel van dit middel is dat het preventief werkt tegen vlooien, mijten, teken en allerlei wormen, dus een heel pakketje ineen en geen geworstel meer met grote pillen in bekjes proppen.

 

 

21 februari

 

Afgelopen zondag was het dan toch echt zover: Dakotah is uitgevlogen!

De reis bracht hem naar Arnhem waar ze reikhalzend naar hem uit keken.

Is een hard gelach om met een lege vervoersmand de terugreis te aanvaarden. Dit kitten was op de een of ander manier heel speciaal voor ons.  Misschien omdat alles net even anders liep dan anders.

Hij werd geboren vlak na het overlijden van m'n vader, kwam ter wereld via een keizersnede, groeide op als enigst kitten en we hebben hem wekenlang 24/7 met de fles moeten voeden.

Het resultaat is een heerlijk ondernemend kitten wat zich uitstekend in z'n uppie kan vermaken maar ook heel enthousiast op andere katten en mensen afstapt want samen iets doen is natuurlijk ng veel leuker. Daarom komt er over een paar weken

nog een jong Somali katertje bij hem wonen.

 

We zijn er van overtuigt dat hij zijn gouden mandje heeft gevonden en we wensen Tony en Monika en hun gezin heel veel geluk en plezier met dit ondeugende maar oh, zo lieve knuffel katertje.

 

Er bleken nog een paar foto's in de camera te zitten van Dakotah's laatste dagen bij ons. Deze zijn geplaatst in de kittengallery: Zie hier

Dit betekend voor ons de afsluiting van het "D nest" en wij gaan gewoon weer verder tot de orde van de dag. Nou ja, wat heet "gewoon". Elke dag denk je toch 'hoe zal het met hem gaan'. Gelukkig worden we op de hoogte gehouden en omdat de berichten goed zijn, kunnen we wel steeds makkelijker afstand nemen.

 

Onder de knop  nakomelingen  krijgt hij net als alle andere kittens hier geboren, een eigen pagina met daarin alle informatie en foto's die wij mogen ontvangen van z'n nieuwe personeel.

 

 
 

Terug naar dagboek januari 2011

Door naar maart 2011