Dagboek januari 2010

 

Iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar.

Dat het maar heel veel geluk, liefde, maar bovenal goede gezondheid mag brengen.

 

 

2 januari

 

Een van de eerste projecten die ik heb afgemaakt in dit nieuwe jaar is het uitzoeken en bewerken van de foto's die we in de laatste helft van vorig jaar binnen kregen van  Billy Bob  en  Bonita

 

We genieten altijd weer als we verhalen en foto's krijgen toegestuurd van de katten die bij ons zijn geboren en helaas zijn ze  het laatste half jaar een beetje het stiefkindje geweest. Om te zien hoe het hen is vergaan kun je op hun namen klikken of via de gallery een kijkje nemen. Via deze link zijn ook de andere katten te bezoeken die hier ooit het levenslicht zagen.

Klik hier voor de sneeuwfoto's

 

7  januari

 

Gisteren viel er in zeer korte tijd 'n flink pak sneeuw nog geen tien autominutenhiervandaan. Wij kwamen er bekaaid af met drie natte vlokken en moeten het doen met een dun, maar zeer ijzig laagje sneeuw wat nog rest van de enorme hoeveelheid die ons twee weken terug ten deel viel.

Het is werkelijk spek en spekglad en er is weinig lol aan, al moet ik wel bekennen dat het een komisch gezicht was toen de katten vanmorgen als een soort Bambi's met gespreide pootjes de tuin in gleden. Ze wisten niet hoe snel ze naar binnen moesten vluchten en hebben nu domicilie boven de CV. Er moet echter ook vlees op de bordjes en daar herinnerd Zuma mij wel aan. Alleen de doorgaande weg is gestrooid en de straten van ons woonwijkje zijn een grote puinhoop, het lijkt  nu meer op een grote ijsbaan en is levensgevaarlijk. Ik ben al glibberend naar de buurtsuper gegleden wat is gelukt zonder m'n benen te breken. Alles voor onze schatten !

13 januari

Balen......Het ging zo goed met het lijnen van Zuma, maar hij is voor het eerst sinds weken weer aangekomen. Hij stond op 4820 gr. en nu gaf de weegschaal ineens 100gr. meer aan. Vanwege het extreme winterse weer leek het me niet verantwoord om het dieet streng te handhaven; extra weerstand, extra sneeuwactie, stress door vuurwerk enz...Drie weken lang namen we het niet zo nauw en dat moet hij nu bezuren.

 

24 januari

 

Na de vorige weegsessie werden de porties vlees weer aangepast. Zuma had het er moeilijk mee en uitte dit door veel zeuren en de meiden achterna zitten. Een beetje meer bewegen kan geen kwaad voor de lijn maar de poezen hadden er al snel tabak van en dan valt het niet mee om de goede vrede te bewaren. Maar we moeten streng zijn....

Als we hem z'n gang laten gaan is hij binnen de kortste keren weer tonnetje rond en dat is nu eenmaal niet goed voor z'n knietjes.

Maar vandaag werd alle moeite weer beloond: 4750 gram....Nou dan heb je wel een lekker dikke kippennek verdiend toch....Hij ligt nu innig tevreden bij Henk op schoot te snurken.

 

Net als de katten hier heeft Chiqala in Noord Holland ook genoten van de sneeuw. Klik hier voor de ons toegestuurde foto's.