Uitgebreide fotoserie van het D nestje zie : "Gallery kittens" in het menu

 
 

Dagboek januari 2011

 

Wij wensen al onze "volgers" een voorspoedig 2011!

 

 

3 januari

 

Van de sneeuw is inmiddels niet veel meer over en toen het zonnetje ook nog ging schijnen hebben we Dakotah voor het eerst wat langer buiten in de ren gelaten. Reuze spannend natuurlijk en weer een verruiming van z'n wereldje.

We hebben hem gisteren ook weer eens op de weegschaal gezet en hij woog een verrassende 1650 gram. En dat voor een kitten van 13 weken oud! Het gewicht zie je er echt niet aan af want dik is hij beslist niet.

In de laatste week van het jaar zijn we ook nog langs geweest bij "oom dokter". Dakotah kreeg z'n tweede enting tegen katten/niesziekte en hij gaf geen kik bij het zetten van de chip. "Kootje" is echt wel een stoere gozer!

 

De eerste grotere foto's van week 14 staan ook weer in de kittengallery.

 

 

 
 

16 januari

 

Voor Dakotah hebben we nog steeds geen passend gezin gevonden. Er is wel belangstelling maar ze kunnen niet bieden wat wij voor zijn welzijn nodig achten. Ander punt is dat we de kater eigenaar hebben beloofd dat er van dit nest geen mannelijke nakomelingen in de fok gaan en hij gecastreerd zal verhuizen.

 

Het is een bijzonder actief en aanwezig baasje daarom zouden we hem het liefst plaatsen bij mensen met een veilig afgeschermde tuin of balkon en het gezelschap van een ander speels katje. Helaas blijkt dit voor veel mensen toch een struikelblok. Een andere mogelijkheid is misschien als enige viervoeter bij mensen die hele dagen thuis zijn en het heerlijk vinden om met hem te spelen en ravotten zodat hij lekker veel aandacht krijgt en toch zijn energie kwijt kan. Want hij is super sociaal naar mensen toe.

 

Ondertussen genieten wij nog volop van z'n kapriolen en 's nachts is hij ons kacheltje in bed. Het is elke morgen weer ontroerend wakker worden als blijkt dat hij ergens halverwege de nacht in m'n armen is gekropen.

Eerlijkheidshalve moet ik er wel zeggen dat hij voor het slapen gaan onvermoeibaar over bed kan rennen. Soms krijgen we dan cadeautjes aangeboden wat kan variŽren van veertjes, wuppies, tot veters, wattips enz. Hij sleept het uit alle hoeken en gaten vandaan. Heel schattig allemaal en het kost mij wel een uurtje nachtrust maar dat went snel en Henk is inmiddels goed getraind en slaapt er doorheen.

 

Vandaag ook weer buiten geweest, iets wat hij nog steeds heel erg spannend vindt.

Daarna mooie foto's gemaakt voor in de kitten gallery. Klik hier of neem een kijkje via het menu.

 
Dakotah en Zuma

Dakotah en Angel

 

27 januari

 

Vandaag scheen er een waterig zonnetje en dat was voldoende voor Dakotah om de hele dag in en uit te sprinten. De keukendeur stond op een kier en zodra ik die dicht deed stond hij te miepen. Zulk een vrijheid went snel blijkbaar. Hij is de eerste kat die het leuk vind om over de loopbrug te rennen.

 

 
 

 
 
 

Terug naar dagboek december 2010

Door naar dagboek februari