Uitgebreide fotoserie van het C nestje zie : "Gallery kittens" in het menu

 
 

Dagboek juli 2008

 
 

Morgen zijn de kittens alweer 14 weken oud en lekker actief en ondeugend. Elke avond mogen ze even in de tuin spelen (als het weer het toelaat) totdat ze moe genoeg zijn om zoet te gaan slapen.

Alles vinden ze interessant; vliegende blaadjes, rupsen, slakken, spinnen muggen en vogels, alles is vertegenwoordigt in ons kleine tuintje. Halsbrekende toeren halen ze uit om deze prooien te vangen maar we zien hen daarbij liever niet in het schrikdraad op de schutting belanden. Gelukkig denkt tante Angeni er hetzelfde over en ze houdt trouw een oogje in het zeil en grijpt in als ze te ver gaan. Angeni, wat is het toch een heerlijke meid, nooit op de voorgrond maar wel aanwezig waar nodig. Eén blik of corrigerende tik (zonder nagels) is voldoende om iedereen op z'n plaats te wijzen.

 

Choula en Chinook

!

 

Een beetje gevaarlijk zijn de kittens wel; vandaag onnadenkend 'n shirt aangetrokken met koortjes aan de mouwen wat ik moest bekopen met een paar flinke krassen op m'n armen. Ook sierraden zijn even uit de boze want ze vinden het eindeloos om aan te hangen en bijten. Tenen zijn knabbelstokjes, benen zijn klimpalen om in te roetsjen en neuzen zijn lollies.

Maar voor de rest gaat het wel LOL

 

6 juli

 

Als we 's morgens de kamer binnen komen worden we enthousiast besprongen en moet er eerst een half uur geknuffeld worden waarbij de ronkmachientjes op volle toeren draaien. Pas daarna is er aandacht voor de verse aanvoer van Carnibest.

's Avonds voor het slapen gaan weer hetzelfde ritueel, en echt, je zou ze opvreten, ze zijn dan niet te stoppen en blijven maar kopstootjes geven en kroelen.

 

Grote Zuma heeft weer voor een stunt gezorgd. Altijd ruimen we al het speelgoed op waar elastiek aanzit zoals de kattenhengels. Dit omdat we weten dat hij een elastiek/rubber/plastic fetisjist is. Maar het slingert wel rond als we met de kittens aan het spelen zijn.

Sta ik dat net tegen het bezoek te vertellen, draai me om.... weg elastiek! We stonden erbij en keken ernaar ! Vanavond en morgen niet vergeten de kattenbak te controleren.

 

12 juli

 

Het stukje elastiek hebben we gelukkig weer terug gevonden, weliswaar  in 'n iet wat andere vormgeving maar het heeft ogenschijnlijk geen verdere gevolgen gehad.

 

En er is nog meer goed nieuws te melden......Vandaag kennis gemaakt met het nieuwe personeel voor Chinook.

Haar mandje komt in het zuiden des lands te staan, met als gezelschap o.a. 'n somali kastraat kater van vijf jaar oud die na enige uitwisseling van info een half broer blijkt te zijn van onze Zuma ! (zelfde vader, andere moeder)

Dit kan toch geen toeval meer zijn, dit is voorbestemd.

 

13 juli

 

Na dagen van regen, vandaag gelukkig weer 'n zonnetje aan de hemel. Helaas moest kleine Chinook het buitenspelen bekopen met een steek van een dikke bij. Ik zag het gebeuren. Ze maakte een vreemde beweging en zat daarna heftig haar snuitje te poetsen. Binnen 'n paar minuten zagen we haar snorkussentje flink opzwellen. Meteen het homeopathische middel Apis Melifica op de pijnlijke plek gesmeerd en een paar druppels in haar bekje gedruppeld.

We hebben er goede ervaringen mee. Het werkt super snel en voorkomt pijn en overlast van zwellingen (verstikkings gevaar!)  veroorzaakt door bijen en wespensteken.

 

   

 

Oma kwam ook nog langs en onderhand dat wij gezellig thee dronken, kreeg de rollator 'n grondige APK beurt. En zo sluiten we weer 'n enerverend weekend af.

 

17 juli

 

Never a dull moment with a somalicat....

 

Choula heeft ons vannacht bijna 'n hartverzakking bezorgt....Op de slaapkamer werden we verwelkomt door een blèrende Chinook, maar Choula was in geen velden of wegen te bekennen. Alle alarm bellen rinkelden in m'n hoofd, dit kon alleen maar 'n uitbraak betekenen.

 

Bij nadere inspectie bleek het rolhor voor het bovenlichtje uit de sponning getrokken.

Aarde donker, harde regen en een kitten kwijt. Een beetje nat, maar zonder kleerscheuren hebben we haar van het schuine pannendak van de uitbouw kunnen plukken ! Ze kreeg een uitbundige poetsbeurt van d'r zus terwijl wij op de rand van het bed nog zaten na te shaken.

 

Ondernemingsgeest kun je haar niet ontzeggen, maar ik voel m'n bloeddruk omhoog schieten met dit soort acties.

 

25 juli

 

De laatste dagen zoveel mogelijk tijd doorgebracht met de kittens; veel knuffelen en spelen. Chinook is stapel gek op het apporteren van één bepaald speeltje, ze kan het uren lang volhouden, soms probeert haar zus het te onderscheppen maar uiteindelijk is zij altijd degene die er mee terug komt galopperen.

Morgen is het zover, dan gaan we Chinook verhuizen.

 

27 juli

 

Gisteren Chinook naar haar nieuwe gezin in Limburg gebracht. Tijdens de reis van ruim twee uur, heeft ze relaxt op een groot kussen bij mij op schoot gelegen en werd ik bedolven met kattenknuffels. Eenmaal in haar nieuwe woonomgeving wilde ze ons niet meer kennen en ging ze direct alles besnuffelen en verkennen.

Ze verblikte of verbloosde niet toen ze oog in oog kwam te staan met Picus. Sterker nog, ze begon kirrende geluidjes te produceren en liep hem met opgeheven staart tegemoet waarna er "geneust" moest worden.

 

Picus lijkt erg veel op zijn half broer Zuma. Hij benaderde haar in de zelfde voorzichtig sluipende houding zoals onze Zuma kan doen.

Chinook werd vol interesse gevolgd en voor dat wij de deur uitgingen liep het spul al achter elkaar aan te rennen.

Ik denk wel dat Picus het leuk zal vinden, zo'n rasgenoot om mee te spelen, want de twee bejaarde europese kortharen zijn niet zo actief meer, maar een somali kater van 5 jaar oud is juist in de bloei van z'n leven en is wel te porren voor een beetje actie.

 

Chinook d'r mensen hebben te aangegeven dat ze het leuk vinden om contact te houden over het wel en wee van de kleine meid, dus krijgt ze ook haar eigen pagina in de map nakomelingen. Zie de link Chinook

 

Ondertussen hebben wij onze handen nog vol aan Choula. Ze is niet alleen een uitbreker maar nu blijkt, ook een alleseter.

Vanmorgen had ze gespuugd en dat zag er wel heel vreemd uit. Het bleken grote stukken elastiek te zijn afkomstig van een kattenspeeltje, maar ook stukjes elastische stof van wat ooit strikjes op een T-shirt waren. En wij maar denken dat Zuma de enige is met vreemde eetgewoontes.

Weer wat geleerd, dus vanaf nu, komt dit soort speelgoed hier echt niet meer in huis, ook niet als er kittens zijn en tja... kleding hoort natuurlijk in de kast.

niet eetbaar maar wel leuk om mee te spelen

 
 

 .

van achter naar voren: Cloë, Choula, Angeni

 

Angel heeft ons gisteren ook nog een streek geleverd. Kittens krijgen altijd een "blije doos" mee en die had ik met het oog op eventuele diefstal, hoog en droog achter een -zeker weten- gesloten schuifdeur in de schuur gezet, . Kwam ik buiten, zit ze op het straatje met d'r snuit in een zak babybrokken en de andere katten keken mij aan met een blik van "ik weet nergens van hoor".

Hoe verzinnen ze het toch steeds weer?

 

29 juli

 

We onderhouden nog ook steeds een warme band met de kittenkopersvan ons A en B nestje en vandaag de pagina (5) van Billy Bob, (alias Simba) weer bijgewerkt; Klik hier

 

Het personeel van respectievelijk Azuma, Bonita en Bandit zitten momenteel midden in verbouwingen van hun onderkomen. Daarom even wat minder aanvoer van info en foto's, maar dat zal zeker goed gemaakt worden zodra alle stofwolken zijn opgetrokken.

 
 
 
 
 

Terug naar dagboek juni 2008

Door naar augustus 2008