Uitgebreide fotoserie van het C nestje zie : "Gallery kittens" in het menu

 
 

Dagboek juni 2008

1 juni

 
 

Op hun negende "verweekdag" zijn we met de kleine katjes voor hun eerste check-up bij de dierenarts geweest. Ze oogsten veel bewondering en werden uitgebreid gekeurd.

 

 

De conclusie was dat Chiqa en Chinook aan de kleine kant zijn, maar alle drie kerngezond en zo kregen ze ieder hun eigen Europese paspoort met de vermelding "prima kitten". Chiqala woog 890, Choula 990 en het kleine rode rakkertje 840 gram.

De eerste enting tegen katten/niesziekte is een feit en dit ging zonder een kik te geven. Ayasha laat nog wel toe dat ze zo nu en dan bij haar zuigen maar gaat veelal haar eigen gangetje en heeft niet eens in de gaten gehad dat we het kroost voor enige tijd hebben ontvoerd.

 

De ukken maken het hele huis onveilig en het is voor ons oppassen geblazen want ze lopen je zomaar omver. Ze denderen de trap op en af, verstoppen zich in kasten en laden. Dus vooral niet te snel een deur dicht doen, want gegarandeerd dat er 'n katje tussen zit. Oef.., wat zijn ze toch snel en ze lijken overal tegelijk aanwezig te zijn.

 

Ze eten volledig met de kattenpot mee; ze knauwen aan repen rauw lamshart wat het prooigedrag bevorderd en een kippetje is ook niet te versmaden. Buiten het verse vlees wat we geven, zijn ze ook gek op de baby brokjes van Royal Canin en ook al zijn het geen grote eters, alles gaat met smaak naar binnen.

 
 

4 juni

31 mei werd ons B- nestje 1 jaar oud. Ter gelegenheid van hun verjaardag kregen we weer leuke foto's toegestuurd van Bonita  en Billy Bob. 

 

Ondertussen gaan wij hier gewoon verder met ons C-nestje wat morgen tien weken oud wordt. Voor één van hen hebben we al een gouden mandje gevonden en zondag a.s horen we wie de gelukkige gaat worden. Met het besef dat het nu met drie weken over kan zijn heb ik het gevoel dat de afgelopen maanden als zand door m'n vingers zijn gegleden. Juist nu, beginnen ze zo leuk te worden en dan komt het einde in zicht. Alhoewel einde.....Voor twee van de drie zoeken we nog de juiste mensen.

 

13 juni

 

Een week lang heb ik de website gelaten voor wat het is. Met pijn in m'n hart lees ik de laatste regels van vorige week en zag de laatste foto in het kittenalbum van moeder en dochter samen.

Soms gaan de dingen niet zoals gepland. Dit is wat ons is overkomen.....

 

Ayasha was voor haar zwangerschap altijd een vrolijke, lieve poes maar bleek van het begin af aan een onzeker moedertje te zijn. Ze heeft haar baby's gevoed en gepoetst waar nodig, maar de laatste weken viel het haar zwaar om dit actieve spulletje in toom te houden en dat is haar opgebroken.

 

Ze probeerde steeds vaker haar dochters te corrigeren op een veel te onhandige, grensoverschrijdende manier. Veel overwicht had ze niet en mede door de hormoonschommelingen en onafgebroken krolsheden, oververmoeidheid en onvermogen brak er 'n paar maal flinke ruzie uit, waar de grote katten zich ook in mengden en volledig escaleerde. Met gevolg dat volwassen katten, kittens en mensen flink overstuur en licht gewond raakten.

 

We zien ons daarom genoodzaakt een time out in te lassen voor het overspannen moedertje.

Fokkers met jarenlange ervaring hebben het allemaal al een keer meegemaakt maar deze situatie grijpt ons erg aan.

Het is met veel verdriet dat we Ayasha nu apart moeten houden. Voor haar is het beter zo en ze komt langzaam tot rust. Samen slapen we nu op de logeerkamer. Overdag slaapt ze ook veel, of zit in de vensterbank naar de vogeltjes te kijken.

 

Geen jengelende kinderen meer, die toch niet wilden luisteren en met hun scherpe tandjes aan haar tepels hingen.

Twee maal per dag gaat ze naar beneden waar ze dan in d'r uppie al snuffelend een rondje woonkamer doet. De andere (volwassen) katten worden voor dat moment verbannen naar de tuin en zo kunnen ze elkaar nog wel door het glas begluren. Na een half uurtje heeft ze het wel gezien en wil weer naar boven, naar de rust en de veiligheid van haar eigen kamertje.

 

 

De kittens lijken nu de grootste schrik verwerkt is, het beter te doen zonder de aanwezigheid van hun gestreste moeder en zijn deze week meer aangekomen dan voorheen en spelen onbezorgd met Zuma en Angel.

 

We hebben altijd gezegd 'als er geen gouden mandjes gevonden worden dan mogen ze hier blijven wonen' maar dat is in deze situatie geen optie en legt zo wel extra druk op ons.

Gelukkig hebben we in ieder geval voor Chiqala al een heel leuk gezin gevonden, waar ze nu de dagen aan het aftellen zijn tot haar komst. Ze zijn vandaag de dierenwinkel aan het leeg kopen en over een kleine twee weken wachten haar daar een nieuwe klimpaal, een gecastreerde somali kater als gezelschap en een afgezette tuin. Geweldig!

 

16 juni

Om Ayasha niet te veel te laten vervreemden van de groep hebben we haar vandaag samen gebracht met Zuma en dat ging best wel goed. Heel voorzichtig benaderden ze elkaar, even neuzen en daarna deed ze haar snuffelrondje en vertrok weer naar boven.

 

De ukken zijn nu bijna 12 weken oud en eind van de week is het zover; Chippen, enten en de laatste check-up. Als dit allemaal goed verloopt mogen ze de week daarop in principe naar hun nieuwe mensen. Voor hun moeder heeft het lang genoeg geduurd maar wij zullen de drukteschoppers wel missen. Want ondanks alle toestanden genieten we nog steeds van hun aanwezigheid.

 
Chiqala loopt grommend door de woonkamer met de speelgoedmuis alsof ze hem zelf heeft gevangen, haar zusjes hebben het nakijken.
 

Er zijn stoeipartijen, ze rennen spullen omver en maken ruzie maar zijn duidelijk een drie- eenheid en doen alles samen. Om in EK sferen te blijven, worden er elke avond voetbalwedstrijden gehouden, gewoon heel simpel met een propje papier, maar wat een lol hebben ze zo...Het zal heel vreemd voor ze zijn als ze straks ieder in een nieuwe omgeving terecht komen en ik verwacht dat ze elkaar heel erg zullen missen wanneer we dit team gaan splitsen.

 

 

18 juni

Ayasha heeft het een beetje gezien op de slaapkamer en wil steeds vaker naar beneden.

Dat is wel een beetje behelpen zo, want het betekend dat we dan eerst de kittens weer naar boven moeten brengen, omdat het ons beter lijkt dat beide partijen geen contact meer hebben voor de korte tijd dat de kittens hier nog wonen. Dit klinkt wel zielig, maar is het niet. Iedereen is tot rust gekomen en heeft weer plezier, zonder steeds angstig achterom te moeten kijken of er gevaar dreigt. De kittens gaan goed samen met Angel en Zuma. Tante Angel heeft ook de moedertaken overgenomen en geeft de kittens de opvoeding die zo belangrijk is voor hun verdere ontwikkeling.

 

Gisteren is Yasha even in de tuin geweest met Angel en Zuma en dat ging boven verwachting goed. Ayasha is nu drie weken aan de poezenpil en haar melkpakketje is inmiddels opgedroogd waardoor haar hormoonspiegel ook weer evenwichtiger is geworden. En zo hopen we dat ze langzaam aan weer de gezellige knuffelige poes zal worden die ze voor haar zwangerschap was.

 

Ze is door ons voorgoed van moedertaken ontheven want die stress willen we haar nooit meer aan doen. Waarschijnlijk is het voor haar het beste wanneer we haar laten castreren zodra ze volledig tot rust is gekomen.

 

21 juni

 

Op hun twaalfde "verweekdag" hebben we het C-nestje weer mee genomen naar de dierenarts. Ze kregen hun laatste enting tegen katten/niesziekte en ook die gemene chip werd ingebracht. Alleen Choula gaf een klein gilletje, maar alle drie bleven ze netjes zitten tijdens de keuring. De weegschaal toonde een kleine groeispurt aan bij Chinook; vier ons erbij in drie weken tijd. Ze weegt nu net zoveel als zusje Chiqala. Tja nog even dan gaat Chiqa verhuizen naar haar nieuwe mensen. We proberen nog maar even van ons kleine knuffeldiertje te genieten zolang het nog kan. Alsof ze het weet kruipt ze wat vaker bij ons op schoot, maar ook de andere twee lijken iets rustiger te worden en komen steeds vaker langs voor een kleine knuffelsessie.

 

26 juni

 

Chiqala is verhuist! De eerste kennismaking met de 1 jaar oude somali kastraat kater verliep uitstekend. Ze stapte de reismand uit, ging de woonkamer verkennen en na even neuzen met Simba (ook hier duikt die naam weer op) zat ze op haar gemakje in de vensterbank naar buiten te kijken. Het blijft verbazingwekkend hoe gemakkelijk kittens zich altijd weten aan te passen naar nieuwe omstandigheden. Van de al aanwezige huisdieren en mensen vergt het veel meer aanpassingsvermogen.

 

Hieronder nog wat plaatjes die we schoten vlak voor vertrek. Daarna gaat alles aangaande Chiqala verhuizen naar haar eigen pagina onder de knop nakomelingen. Eigen pagina Chiqala  Klik hier

 

 

 
Het C- nestje voor het laatst samen. Het geluid moet je er maar bij denken want nooit eerder hadden we een nestje wat als trio zóveel geluid kon produceren. Oorverdovend spinnen is de specialiteit van dit nest.
 

29 juni

Chinook en Choula zijn een dag héél erg rustig geweest na het vertrek van hun zusje. Daarna gingen ze weer verder waar ze gebleven waren; achter elkaar aanrennen, Zuma in z'n staart hangen en nu zelfs oma Cloë uitdagen.

Oma blaast dan wat, maar de ukken lijken zich daar steeds minder van aan te trekken en zo worden ze toch wat weerbaarder.

Ze eten goed en groeien navenant. Op hun dertiende "verweekdag" woog Choula 1540 gram. Chinook was deze week 160 gram aangekomen en de weegschaal bleef steken op 1370 gram.

En zo zijn ze dus toch hun schade aan het inhalen.

 

Vanmorgen heeft Ayasha samen met de andere grote katten lekker achter de vlindertjes lopen rennen en vanmiddag hebben we het omgewisseld en was het de beurt aan de ukken om te luchten.

 

We kregen net de eerste fotootjes binnen van Chiqala d'r nieuwe personeel dus de eerste update is een feit. We waarderen het enorm dat we ook met dit kitten weer de gelegenheid krijgen om het op deze manier te kunnen blijven volgen.

 
 
 
 
 
Terug naar dagboek mei 2008

Door naar dagboek juli 2008