Dagboek juni 2009

 

1 juni

 

Elk jaar weer hebben we last van vervelende "zoemers" in onze tuin maar de laatste dagen zaten er wel opvallend veel wespen in de schuur. Een kwalijke zaak omdat onze katten daar in de zomermaanden graag liggen te slapen op de kussens van de tuinstoelen. Reden om een onderzoek in te stellen.

 

We ontdekten een wespennest gemaakt in een rieten plantenmandje.

Ik had nog nooit eerder zoiets in het echt gezien en stond verbaast van de schoonheid. Een waar kunstwerkje mag ik wel zeggen. Maar wel een, die zo snel mogelijk verwijderd moest worden. Bewapend met jas en handschoenen en een stuk vitrage over z'n hoofd heeft Henk kans gezien het mandje achter in de poort te kiepen alwaar ik het eens goed heb bekeken en foto's gemaakt.

 

intact nest

uiteen gevallen nest met raten

binnenkant van het nest

 

In de fotogallery staan grotere foto's en close-ups van de raten, nog half gevuld met de larven en poppen.

 

 

4 juni

 

De pagina's van Billy Bob, Choula, en Chiqala zijn weer bijgewerkt met leuke foto's.

Klik hier voor de update

 

7 juni

 

Before.....

 

After!

 

Tja, bij het zien van bovenstaande foto's zal iedereen wel begrijpen waarom het even flink slikken was.

Op de vrijgekomen plek moet binnenkort de kattenren gerealiseerd worden. Ik hoop maar dat ze het weten de waarderen!

Uit hygiënisch oogpunt en om stankoverlast voor onszelf en de buurt te voorkomen hadden we voorheen altijd grote stukken lavasteen (goedkoop en licht in gewicht) tussen de planten liggen.

Op die manier was het voor de katten onmogelijk om te spitten in de losse grond en bleven ze hun behoefte netjes op de daarvoor bestemde bakken doen.

Het is nu even een vrijhaven voor ze.

 

 

                                                                                              

niemand die het ziet toch...   Zo, hé.....dat noem ik nog een lekkere grote   poepbak..... 
 

Uiteraard hebben de katten ook hun steentje bijgedragen aan de werkzaamheden.

 

Het werk wordt opgenomen...

mmmm...toch wel een beetje zonde...

   

alles wordt nog maar eens gecheckt

 
 

Vorige week werd "ons" B - nest twee jaar oud. Ter gelegenheid daarvan, kwam er net nog een mooie foto van Bandit binnen. Na een kleine inzinking gaat het weer een stuk beter met het zorgenkind, zie:  Bandit, pagina 5.

 

12 juni

 

Van het een komt het ander. Nu we toch bezig zijn doen we het meteen maar goed ook en laten we het hele terras ophalen. Tegels eruit, zand erin en ook nog een kleine bijdrage van de katten vrees ik.... Morgen komen de stratenmakers... Ik hoop wel dat ze handschoenen bij zich hebben.....

 

 

 

Zuma en Ayasha vermaken zich uitstekend

 
 

12 juni

 

Vanmorgen vroeg konden de katten voor het laatst in de zandbak spelen. Daarna was het verplicht boven bivakkeren en gingen de werklui aan de slag met slijpmachine, trilmachine en rubber hamers.

 

Angel in actie

 

Het straatje ligt er in en nu begint het lange wachten op de ren. De panelen worden gemaakt door een daarin gespecialiseerde firma

en die heeft het in deze tijd van het jaar gillend druk dus moeten we nog geduld hebben tot augustus.

Tot die tijd mogen de katten alleen in de tuin als we zelf thuis zijn.

 

24 juni

 

Twee jaar geleden bij het nestje van Angel (b-nest) hebben we een kitten af moeten geven vanwege vruchtwater in de longetjes. Dit was een behoorlijk emotionele ervaring voor ons en we hebben het katertje begraven in de voortuin. Wat scherts mijn verbazing toen ik deze week op dezelfde plaats een aardbei plantje aantrof. Zomaar in het wild tussen de bloemetjes, onder de Pinus boom. Ik vond het wel iets bijzonders hebben.

 

 
 
 

Terug naar dagboek mei 2009

Door naar dagboek juli 2009