Dagboek mei 2009

 
 

Angel geniet van het lentezonnetje

deze foto's hadden jullie nog te goed over de maand april!

 

18 Mei 2009

 

De laatste tijd krijg ik steeds vaker klachten over de website.....En terecht.

Al meer dan een maand niet in het dagboek geschreven en foto's van de afgelopen winter zijn er al helemaal niet!

Nou is het woord "klachten" misschien niet goed gekozen want het komt voort uit belangstelling en zelfs ongerustheid, want gaat het wel goed met ons?

Tja, eigenlijk is het hier gewoon even wat rustiger wat de katten aangaat en waar moet je anders  over schrijven.....

 

Showen doen we niet meer met onze katten, omdat ze het de laatste tijd steeds minder leuk gingen vinden en wij zijn van mening dat je dan moet stoppen. Dus daar kunnen we niet meer over opscheppen. Ze hebben "hoge " titels op hun naam staan en wij hebben enorm genoten van hun mooie podium resultaten. Het is mooi geweest!

Misschien is het nu aan de volgende generatie, want er is nog steeds de mogelijkheid om Angel nog een keertje moeder te laten worden.

 

Het overlijden van Clo,  in december 2008 heeft ons enorm aangegrepen. Daarna was het tijd voor bezinning en hebben we bewust alles even op een laag pitje gezet.

 

Maar het leven gaat door en we doen soms ook leuke dingen. Zo waren we kortgeleden op bezoek bij de kleindochter van Zuma. We mogen ons nog steeds verheugen in de updates die we krijgen van de ooit hier geboren kittens, maar we zouden bijna vergeten dat onze kater Zuma ook nageslacht heeft voortgebracht. Zij werden geboren in een andere cattery en waaiden vervolgens uit en raakten zo bij ons uit beeld. Kleindochter Zazou (niet te verwarren met de moeder van Zuma die dezelfde naam heeft) ging wonen bij vrienden van ons. Ik heb wat foto's van haar in de gallery geplaatst. KLIK HIER

 

En nu we het toch over familie hebben....

We hebben nog steeds leuk contact met de cattery waar Zuma werd geboren en hierbij meteen een recente foto van zijn moeder.

 

Zo moeder, zo zoon.... Links moeder Zazou en rechts onze Zuma

 
Beide foto's werden op dezelfde dag gemaakt. De een in Zeeland de ander in Zuid Holland.
Ik zie toch wel enige overeenkomst, jullie ook?
 
Zuma is dus inmiddels grootvader of misschien zelfs wel over-over grootvader! Volgende maand wordt hij al weer 7 jaar oud. De leeftijd is hem niet aan te zien. Op z'n dooie akkertje kuiert hij met z'n grote poten door het huis, maar n maal per dag krijgt hij de somalikolder in z'n kop en stuift dan over alles heen wat op z'n pad komt. Dit doet hij het liefst samen met Ayasha. Zij loopt voorop, draaid haar kopje over d'r schouder en lokt hem uit met purrende geluidjes.
 

h baas, psst... wakker wakker het is etenstijd!

 
Zuma is het meest gericht op Henk. Samen 'n dutje doen op de bank, TV kijken of de krant lezen en als je hem de kans geeft probeert hij zelfs een vorkje mee te prikken.
 

21 mei

 
We hebben definitief besloten om de plantenborder op te geven ten baten van een ren. Maar zoals dat meestal gaat kom je van het een in het ander.

 

De komende weken gaat de hele tuin op de schop: struiken er uit, nieuwe tegels er in en meteen ook het schrikdraad op de schutting wat verhogen. Ik heb al diverse ideen voor de inrichting van de ren en alvast een boomstammetje op de kop getikt om een klimpaal van te maken. Ayasha voert de eerste inspectie uit.

 
 
 
 
Terug naar dagboek maart 2009

Door naar dagboek Juni 2009