Dagboek Oktober 2009

 

1 oktober

 

Gelukkig hebben we ook nog wel eens leuk nieuws hoor!

Afgelopen weekend brachten we een bezoek aan twee kittens van ons C nest van vorig jaar. Kitten nr. 3 woont niet zo ver bij ons vandaan en Chiqala hebben we dan ook al wat eerder bezocht. Maar eindelijk was het dan zover dat we de agenda's gelijk konden afstemmen. Chinook woont bovenin de provincie Limburg en haar nestzusje Choula nog verder in het diepe zuiden van dezelfde provincie. Nou niet bepaald naast de deur voor ons, dus was het fijn dat we beide bezoekjes konden combineren.

Een verslagje en uiteraard de foto's hiervan staan in hun respectievelijke pagina's. Choula   

Chinook

 

We hebben het maar goed getroffen met al onze kittenkopers. Het zijn heel verschillende gezinnen maar met een gemeenschappelijke deler: de liefde voor hun dieren. Iedereen heeft ons de gelegenheid gegeven om met eigen ogen te komen kijken hoe onze kittens zijn uitgegroeid tot volwassen katten die stuk voor stuk goed terecht zijn gekomen.

 

22 oktober

 

De Metacam is goed aangeslagen bij Zuma. Binnen een paar dagen zagen we hem helemaal opfleuren. Er werden weer spelletjes gespeeld met Ayasha. Achter elkaar aan rennend is er niets vreemds aan z'n loopje te zien maar wanneer hij langzaam loopt zie je soms wel de knie uit de patella schieten. Maar goed je kan ook geen wonderen verwachten, we zijn al lang blij dat hij weer lol in z'n leven heeft en actief bezig is.

Klein beetje jammer is, dat nu hij zich weer helemaal het ventje voelt, dat graag wil bewijzen door zich regelmatig op Ayasha te storten waarbij hij beide voorpoten om haar nek slaat, haar daarbij op de grond drukt en probeert te dekken! Yasha is hier beslist niet van gediend.Wat dan begint als leuk samen spelen eindigt in een blaaspartij.

 

Angel is de ongenaakbare dame en geeft duidelijke signalen af dat hij niet in de buurt moet komen en daar heeft hij heilig respect voor. Maar we zijn wel blij met de kattenren, zodat we zo nu en dan even een time-out kunnen creŽren. Ik hou niet van ruzie, zie het liefst iedereen gezellig samen maar de sterke persoonlijkheden staan dat op de een of andere manier in de weg.

 

Vroeger met onze htk katten was het een stuk gemakkelijker. Als ze elkaar zat waren gingen ze gewoon naar buiten waar ze hun energie kwijt konden, ruzie maakten met de buurtkatten om daarna thuis moe op de bank te ploffen. Hun wereld was een stuk groter en ze hadden dan ook thuis geen last van jaloezie of bezitterigheid.

Maar ja als ik dan bedenk hoeveel slapeloze nachten we hadden als er weer eens een kat een nacht niet thuis kwam......

En oud werden ze ook niet, ze werden doodgereden, vergiftigt of kregen Aids en Leukemie. Nou is dat het dan... Nee daar moet ik toch ook niet meer aan denken.

 

 

Het lijnen van Zuma is iets terug gevallen. Hij doet er alles aan; o.a. ochtendgymnastiek en dagelijks joggen. De eerste tijd ging er elke week 80 tot 100 gram af en je zag hem slanker worden en afgelopen zaterdag gaf de weegschaal maar 50 gram minder aan.

Het verbannen van de harde brokken zette wel zoden aan de dijk maar z'n vlees wil ik niet verder minderen. Om z'n gebit in conditie te houden krijgt hij regelmatig een rauwe kippennek en daar doet hij echt een moord voor. De Carnibest, koolvis of lamshart schrokt hij in een tel naar binnen maar met de kippennek is hij zeker een kwartier aan het kluiven en knarsen. En kom dan maar niet in z'n buurt want hij verdedigd z'n prooi met een hoop gegrom en boze blikken.

 

 
 

27 oktober

 

Ik was even bang dat Zuma weer was aangekomen maar wonder boven wonder was er toch weer 100 gr. af . Hij weegt nu 5.150 kg.

Ik heb het gevoel dat hij last heeft van verstopping want normaal produceerde hij drollen van het formaat "hond" en die zijn momenteel niet terug te vinden op de bak. Kan natuurlijk komen doordat hij minder eet, maar het vermoeden is, dat hij het vorige week weer gepresteerd heeft om de staart van een bontmuisje op te vreten!

 

Voor de zekerheid krijgt hij nu een paar druppels olie over het voer. Dat hij nepmuizen verslind heeft niets te maken met hongergevoel want het is iets wat hij al doet vanaf z'n vroegste jeugd. Er is ooit zelfs een darmoperatie voor nodig geweest om een afgekloven plastic karkas te verwijderen. Zie Dagboek 2005

Nadien kochten we alleen nog muizen met een kartonnen karkas maar vanaf nu gaan alle muizen in de ban. Door hun model worden het een soort raketjes die in de bek van de kat eenmaal nat gesopt, heel gemakkelijk de keel in schieten.

 

Er is weer een nieuwe pagina aangemaakt om de foto's van de komende maanden te stallen, zie:  Herfst 2009

 

 

 
 

Terug naar september 2009

Door naar dagboek november 2009