Pagina 2

 

Dakotah Sky

 

 

Wanneer de bij ons geboren kittens ongeveer een jaar oud zijn, is het de gewoonte om een bezoekje af te leggen bij zijn/haar nieuwe gezin. Het is DE gelegenheid om gezellig bij te praten over de laatste ontwikkelingen en natuurlijk foto's te maken!

 

Tegen de tijd dat Dakotah ging verhuizen was hij al aardig op kleur maar nu een jaar later kunnen we constateren dat hij is uitgegroeid tot een bijzonder warme en donkere wildkleur.

 

Helaas is er ook minder goed nieuws. Zijn nieuwe eigenaren vonden dat hij enigszins krom liep en er was een lichte verdikking in de rugwervel te voelen. Röntgen foto's tonen aan dat er een vergroeiing zit. De oorzaak hiervan is moeilijk te bepalen. Het kan gebeurt zijn tijdens de moeizame bevalling/keizersnede of er is al iets mis gegaan bij de aanleg tijdens de dracht waarbij je kunt spreken van een aangeboren afwijking.

 

We zijn hier erg van geschrokken want als fokker wil je immers alleen maar gezonde kittens op de wereld zetten. En het laatste wat je verwacht is, dat er ruim een jaar na de geboorte en twee periodieke keuringen bij verschillende dierenartsen, zoiets naar voren komt.

Heel verdrietig voor zijn nieuwe eigenaren, pijnlijk voor ons als fokker, maar nog het ergste voor Dakotah zelf. We kunnen nu alleen maar hopen dat hij er geen pijn en ongemak van gaat ondervinden in z'n verdere leventje.

Gelukkig is het vooralsnog geen beletsel om een actief leven te leiden en hij sprint net zo makkelijk de trap op en af als zijn maatje Tibet. Samen rennen ze door het huis en halen gekke fratsen uit.

 

Foto's gemaakt op 11 november 2011

 

 
 

 
 

 
 

 

 
 

 
 
 
 

Terug naar pagina 1