Pagina 1 » 2

 

Dakotah Sky  Chi-hoota wei

Werd bij ons geboren op 30 september 2010.

 

27 februari 2011

 

Dakotah woont nu een week bij z'n nieuwe gezin en heeft het daar prima naar z'n zin. De liefde is wederzijds want het "personeel "aldaar is dolgelukkig met hem en hij is alles wat ze er van gehoopt hadden.

 

We hebben het al eerder gezegd bij vorige nestjes maar het is elke keer weer verbazingwekkend hoe gemakkelijk kittens zich aanpassen aan een nieuwe situatie. De ene nacht lag hij nog bij mij in m'n nek te slapen en de volgende nacht was het een andere nek, een ander bed, maar dat maakt ze dus totaal niet uit.

 

Waar iedereen wel heel erg benieuwd naar was, is de reactie van Satie. Satie is n.l. de andere harige viervoeter in het gezin; een sorrel Abessijn van bijna 15 jaar oud en hoe leuk is het wanneer je op die leeftijd geconfronteerd wordt met een drukke nieuwe huisgenoot die je leven op z'n kop komt zetten?

 

Lees het eerste berichtje wat we ontvingen maar even mee.

 

'Dakotah struint, sprint, springt het hele huis door.

Ping-pong-balletje door de keuken, met pluizenstokje het hele huis door, soms diep grommend. 

Hij en Satie hebben steeds beter contact.

Er was van begin af aan weinig vijandschap, meer een verschil in tempo.

Maar ja, wat wil je met bijna 15 jaren leeftijdverschil.

 

Inmiddels slapen ze samen op bed, liggen samen op de warme vensterbank

en eten zelfs gebroederlijk naast elkaar. Het gaat iedere dag soepeler.

Satie laat veel toe en is alleen een beetje wars van de soms snelle "aanvallen" van Dakotah.

Rust siert de krijgsman'

 

Het kan niet anders dan dat Satie een enorm lief en vooral verdraagzaam dier is. Dit en ook mede doordat ze beide in een nieuw huis starten, waar ze ook nog eens volop de ruimte krijgen om vrij door de hele woning te struinen maakt de kans van slagen wel heel groot.

 

7 maart

 

YES! de eerste foto's zijn binnen.

 

 
 

even niet storen A.U.B.

 

Dakotah is met glans door de keuring heen gekomen bij het inschrijven bij de nieuwe dierenartsen praktijk. Helaas blijkt het met de gezondheid van Satie iets minder goed gesteld. De eerste ouderdomskwaaltjes zijn geconstateerd. Klein beetje suiker en beginnende nierproblemen. Met de juiste medicatie en aangepaste voeding moet dit probleem onder controle worden gehouden.

 

De twee knullen hebben het leuk samen. Dakotah is al helemaal gesetteld in het nieuwe gezin.

 

Lees maar weer even mee wat ze schrijven:

 
'Wij zijn echt heel erg blij met Dakotah, het is zo'n ontzettend leuk ventje. 
Ongelooflijk nieuwsgierig, alles onderzoeken: Hé, wat doe jij daar? 
Hé, wat is dat? Het gaat heel goed met de twee heren. 
Terwijl ik dit zit te typen komt er af en toe een achterpoot of staart om het scherm gekruld. 
Of een koppie dat even op de kop meeleest.'
 
 

13 maart

 

Het is alweer drie weken geleden dat onze jongeman verhuisde. Hij voelt zich heer en meester in het nieuwe huishouden en dat uit zich door een steeds vrijer gedrag te vertonen. Het huis kent geen geheimen meer en z'n mensen weet hij om z'n pootjes te winden. Hij gaat daar steeds verder in en zal dan ook nog moeten leren waar z'n grenzen liggen.

De verstandhouding met Satie is uitstekend, niemand had verwacht dat deze toch al wat oudere heer, zo op zou bloeien in het gezelschap van een jonge drukteschopper.

Sinds kort is speciaal voor de viervoeters een balkon afgezet waar ze een frisse neus kunnen halen.

 

 

 

Volgende week staan er spannende dingen op het programma want dan worden de gelederen versterkt met de komst van een 13 weken jong somali katertje.

 

Wordt vervolgd.....

 

25 maart

 

Zwart zilver katertje Tibet stapte heel onbevangen binnen en dat was voor Dakotah toch wel even schrikken. De eerste dagen liep hij wat brommend en blazend rond maar de nieuwsgierigheid overwon en hij kwam tot de conclusie dat zo'n jong ding een heel leuk speelmaatje kan zijn. Inmiddels halen ze samen kattenkwaad uit en kunnen ze uren achter elkaar aanrennen en spelen. Satie de oude heer op stand vindt alles prima en kan het nu weer iets rustiger aan doen.

 

Dakotah en Tibet in dromenland

 

23 april

 

We lopen ietsjes achter en onderstaande foto's zijn van een paar weken terug, maardat mag de pret niet drukken. Zo te zien hebben de youngsters elkaar wel gevonden.

Dakotah lijkt zich te hebben opgeworpen als grote broer en Tibet is degene die aansluiting zoekt bij Dakotah, die er geen enkel probleem mee lijkt te hebben om als hoofdkussen te fungeren.

 

 
 

 
 

8 mei

Bij het zien van de nieuwe foto's vielen twee dingen meteen op; Een geweldige klimpaal met comfortabele hangmandjes en 'wauw' wat is hij ruig geworden. Met z'n zeven maanden heeft hij nu al een vollere pluimstaart dan zijn moeder.

 

 
 

 
 

 
 
 
 

Door naar pagina 2