Dagboek maart 2009

 

9 maart

 

Kort na ons bezoek kregen we het ontroerende bericht uit BelgiŽ, dat Bandit toch weer progressie heeft gemaakt. Eigenlijk dachten we dat hij inmiddels aan de top van z'n kunnen zat maar nee hoor, het kan nog altijd beter, kijk maar eens in z'n eigen dagboek.

Dagboek Bandit pagina 5

 

 

21 maart

 

Heerlijk, de lente is begonnen en het zonnetje deed de laatste dagen goed z'n best.

De katten kwamen eindelijk ook eens met hun luie gat van de bank om mij te assisteren in de tuin. Ayasha, altijd al de drukste en meest onbesuisde van het stel, hing binnen de kortste keren tot twee maal toe in het schrikdraad wat bovenop de schutting is staat. Het is 'n redelijk effectieve manier om je katten in de tuin te houden en vreemden er buiten, maar sommige katten leren het nooit en ik durf er dan ook niet 100% op te vertrouwen. Daarom mogen ze ook niet in de tuin als wij zelf niet thuis zijn.

Ook zie ik in gedachten een buurtkater in het draad hangen en van de schrik aan onze kant naar beneden vallen. Wat daarvan de gevolgen zouden kunnen zijn wil je echt niet weten.

De hele situatie dus maar eens aan een kritische blik onderworpen en de conclusie getrokken dat het tijd is om wat veranderingen aan te brengen.

 

Om te beginnen de conifeer gerooid die tegen de schutting stond en inmiddels buiten proporties hoog was geworden.

Maar gatver, met die grote lege plek is de tuin nu niet meer mijn tuin! Wel een stukje veiliger voor de katten dat wel!

 

Het schrikdraad systeem met twee draadjes boven elkaar is aan de "zwakke" kant en aan herziening toe en ik begin weer m'n droom van een kattenren te visualiseren. Maar ja, hoeveel ruimte blijft er dan nog over voor mijn liefde voor bloemen en planten, gesitueerd in een tuintje van nog geen 6x7 m.?

Het terras moet ook blijven, want al zijn de zomers soms niet om naar huis te schrijven, we brengen er toch menig prettig uurtje door onder het genot van een hapje en drankje.

Misschien moet ik toch maar weer eens 'n staatslot aanschaffen, kan ik weer even verder dromen....

 

Van het nestje vorig jaar, heb ik veel foto's gemaakt en daarna verdween de camera in de kast. Achteraf gezien heel jammer want na het overlijden van CloŽ kwam ik er achter dat er bedroevend weinig recente foto's van haar waren..Ik heb me voorgenomen de camera weer wat vaker ter hand te nemen en de eerste kiekjes staan in de  foto gallery

 

 
 
 

Terug naar dagboek februari 2009

Door naar dagboek mei 2009