Dagboek oktober 2008

 

7 oktober

 

Voor de tweede achtereen volgende zondag op pad geweest voor katten business.

 

Vorige week helemaal naar Nijmegen afgereisd en deze keer nog iets verder en wel naar Zwolle.

Onze eigen rasclub de Aby2000 had een infostand op deze katten show en ik mocht zelf meelopen (stewarden) bij een keurmeester.

De wekker liep af om 5 uur, brrrr... Wel een beetje vroeg voor de vrije zondag, maar het was de moeite waard.

 

Afgelopen jaren stonden we zelf regelmatig met onze katten voor de keurtafel en deze keer beleefde ik het eens mee achter de keurtafel.

 

Als keurmeester krijg je van alles onder ogen; boze, angstige, lieve, mooie en minder mooie katten. Nee, het is nog niet eenvoudig om te kiezen welke kat z'n punt krijgt (voor het behalen van zijn/haar titel) of een nominatie voor het podium. Daarom is er de rasstandaard waar iedere keurmeester zich aan vast kan houden.

 

Ik heb het ervaren als een bijzonder leerzame en gezellige dag.

Op de terugweg naar huis even langs de "Mac" voor de hartige snack en eenmaal thuis, gedouched en wel, lekker languit op de bank geflankeerd door een paar ronkende "getickte viervoeters".

Want uiteraard liggen de mooiste en liefste somalis wel hier op de bank

 

21 oktober

 

Ook afgelopen zondag stond weer in het teken van katten (we hebben het er maar druk mee!) Deze keer gingen we op bezoek bij "fokjes" van onszelf. Eerst naar Billy Bob (roepnaam Simba.)  Op de leeftijd van bijna 1Ĺ oud is hij uitgegroeid tot een prachtige volwassen kat. En omdat we er toch langs reden ook meteen even bij Chiqala langs geweest.

 

Met al onze "kittenkopers" onderhouden we een leuk contact - met de een iets meer dan de ander - maar altijd wel zo, dat we in de gelegenheid worden gesteld op de hoogte te blijven van hun belevenissen en ontwikkeling.

Meer over deze bezoekjes is te lezen op hun respectievelijke pagina's (zie linken hierboven of gallery in de menubalk) want uiteraard zijn er weer de nodige kiekjes gemaakt.

 

Ook van Bibi kregen deze week weer super leuke foto's. Ze staan op pagina vijf van haar eigen foto dagboek. Bonita

 

24 oktober

 

Langzaam aan begint de rust bij de katten terug te keren. Alleen tussen Ayasha en CloŽ wil het nog niet boteren. Helaas moeten we die twee nog steeds gescheiden houden en dat ligt in ieder geval niet aan Ayasha.

CloŽ is eigenlijk een katje wat graag onder de mensen is maar geen zin heeft om die aandacht de delen met andere katten. Door middel van geblaas laat ze duidelijk weten: Blijf uit mijn buurt en dit geldt voor Zuma en Angeni maar in het bijzonder voor Ayasha.

 

Na de geboorte van haar nestje en haar sterilisatie hebben we Ayasha tot rust laten komen totdat de hormoontjes uit haar lijfje waren verdwenen en haar gedoseerd bij de andere katten gelaten. Dit resulteerde, heel voorzichtig, in een hernieuwde vriendschap tussen haar, Zuma en Angeni. Zo jammer dat CloŽ daar anders over denkt!

Doordat Ayasha een flinke opdonder had gekregen door het krijgen van kittens waren we bang dat we dit nestje duur moesten gaan betalen. Er waren fokkers die ons weinig kans gaven dat het zou lukken om haar weer in de groep te krijgen en ook al is ze nog steeds een beetje onzeker en voorzichtig, we zijn wel op de goede weg. Pas zagen we tot onze grote verbazing Ayasha en Angeni druk samen spelen; verstoppertje, tikkertje. Uren lang stoven ze samen door de woonkamer, tuin en schuur. En daar wordt een mens blij van.

 

 

Met de wintermaanden voor de deur proberen de katten een speklaagje te kweken en willen meer eten dan ze van ons krijgen, want stuk voor stuk worden ze te mollig. De zomerrui is achter de rug en ze zitten allemaal prachtig in hun vacht.

Vooral Ayasha is in een perfecte conditie. Na de sterilisatie werd ze voller en nog warmer van kleur.

Ondertussen zijn haar kindjes alweer 7 maanden oud en is dochter Chinook "geholpen" en morgen is Chiqala aan de beurt. In beide gevallen waren er tekenen van opspelende hormonen en werden de aanwezige katers onrustig.

 

 
 
 
 

Terug naar dagboek september 2008

Door naar dagboek november 2008