Gallery, zomer 2009

 
 

Angeni

 
 

Ayasha

 
 

Zuma

 
 

30 augustus

 

In ons kleine achtertuintje (Ī 6.00 m x 7.00 m) hebben we een stukje tuin opgeofferd om een kattenren te realiseren. Het is gelukt om een plantenborder te behouden, plus voldoende ruimte om gezellig met het hele gezin buiten te zitten.

Er staat een goed schrikdraad systeem op schutting, schuurdak en ren dus als we thuis zijn mogen ze vrij in en uit lopen. Als we zelf van huis zijn kunnen we de rendeur dicht doen en hebben ze toch voldoende buitenlucht en ruimte om zich prettig te voelen. Mochten ze behoeft hebben om naar binnen te gaan kunnen ze via een kattenluikje de schuur in, waar diverse ligplankjes, slaapmandjes en klim gelegenheid aanwezig zijn.

Uiteraard mogen ze ten aller tijden vrij in huis blijven, maar vaak verkiezen ze het om buiten te bivakkeren, ook bij iets minder mooi weer.

 

Wij hebben gekozen voor een gedeeltelijke dak overkapping van serre platen en de andere helft bestaat uit open gaas.

Aan de schuurkant is een zijwandje van sterk polyacrylcarbonaat. Dit gaf weliswaar een bijzonder ruimtelijk effect maar de katten vonden die grote glazen wand doodeng. De oplossing is statisch raam folie met een matterend effect.

En zo kunnen ze zelf bepalen of ze lekker beschut, droog en uit de wind willen liggen, of in het open gedeelte zonnenbaden of de wind door de haren laten wapperen.

 

 

 

 

De open hoek is vooral populair in de ochtenduren. Bij goed weer liggen ze hier languit op de brede plank of op/ in  het "snorhuis" .

 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

De loopbrug staat heel decoratief, maar de katten vinden het nog maar een eng, wiebelend ding! 

 
 

 
 
 
 

 
 

 
 

Langs de schutting is een smal strookje grond beplant met katvriendelijke grassoorten, varens, kattenkruid, valeriaan en hop. Ze doen het fantastisch ondanks dat er op de bodem niet eens zo heel veel zon komt. Verder hebben we nog een stuk rioolbuis omwikkeld met een lap kokos of sisal materiaal waaraan ze graag de nagels scherpen, bovenop liggen, of verstoppertje in spelen.

 

We hebben er geen spijt van dat we een stukje tuin hebben ingeruild voor dit kleine kattenparadijs. Ze maken veel gebruik van de gecreŽerde mogelijkheden en door de aardige aankleding en het gebruik van plantjes en bloemen heeft het geheel een leuk aanzicht en is absoluut niet storend. Door vooral langs de kanten te werken staan we zelf verbaasd dat er nog zoveel leuke dingen passen in een toch relatief kleine ruimte.

 

 

 
 

Terug naar gallery lente 2009

Door naar gallery herfst 2009